Text Size

Login

[Joomla template] issue when using option tmpl=component

Use this forum to resolve problems and report bugs

[Joomla template] issue when using option tmpl=component

Postby rottenberg » Sun 7 Apr 2013 07:08

Hello
When I use the option tmpl=component some element are not displayed.

The most simple is to give an example :

classic url : http://bibliactiv.com/

url with the option tmpl=component : http://bibliactiv.com/?tmpl=component

The differences :
    The title of the first article is not display in the tmpl=component list (in the example : Le Louvre

    the result of the pagination is not displayed in the tmpl=component list


I have partially solved the first problem : I give 0 in Main element (I just use intro elements)

I have not solved the display of the result of pagination

Is it possible to solve the 2nd problem.

thank you for help

best regards

Michel
rottenberg
FLEXIcontent Hero
FLEXIcontent Hero
 
Posts: 756
Joined: Tue 2 Feb 2010 12:02

Re: distinct element display when using option tmpl=compone

Postby ggppdk » Sun 7 Apr 2013 18:41

Hello,
can you do a view page source, the pagination must be there !!
but because some other CSS of joomla is not loaded, it does not get displayed ??

But you can post a link here, and i can see immediately if it is a CSS issue

Regards

-- FLEXIcontent is Free but involves a big effort on our part.
Like the our support? (for a bug-free FC, despite being huge extension) Like the features? Like the ongoing development and future commitment to FLEXIcontent?
-- Add your voice to the FLEXIcontent JED listing with a 5-star review. Thanks!
User avatar
ggppdk
Lead Developer
Lead Developer
 
Posts: 10975
Joined: Tue 14 Jun 2011 22:17
Location: Crete

Re: distinct element display when using option tmpl=compone

Postby rottenberg » Mon 8 Apr 2013 05:57

Hello

I gave a link in the initial post :
classic url : http://bibliactiv.com/

url with the option tmpl=component : http://bibliactiv.com/?tmpl=component


I have had a look in the source page of tmpl=component.

there is the source of the pagination :
Code: Select all
<!-- BOF pagination -->
   <div class="pagination">   
   <div class="pageslinks">
      <span class="pagination"><span>Début</span><span>Précédent</span><strong><span>1</span></strong><strong><a href="/index.php/fr/?start=10" title="2">2</a></strong><strong><a href="/index.php/fr/?start=20" title="3">3</a></strong><strong><a href="/index.php/fr/?start=30" title="4">4</a></strong><strong><a href="/index.php/fr/?start=40" title="5">5</a></strong><a href="/index.php/fr/?start=10" title="Suivant">Suivant</a><a href="/index.php/fr/?start=40" title="Fin">Fin</a></span>   </div>

      <p class="pagescounter counter">
      Page 1 sur 5   </p>
      
   </div><!-- EOF pagination -->


How can I get the css file corresponding ?

best regards

Michel
rottenberg
FLEXIcontent Hero
FLEXIcontent Hero
 
Posts: 756
Joined: Tue 2 Feb 2010 12:02

Re: distinct element display when using option tmpl=compone

Postby Rooney » Mon 8 Apr 2013 06:44

rottenberg wrote:How can I get the css file corresponding ?


You need to install the Firefox plugin Firebug. It is an essential tool for debugging CSS for webpages. I have attached an example analysing your page.

Well, actually I wanted to add an image but get following error, sorry:
Could not upload attachment to /phpbb/files/893_dc164c8a563e5ea8cf86536ee3907f06.


Rooney
Joomla 3.3.6, FLEXIcontent v2.2.0 stable
Rooney
Moderator
Moderator
 
Posts: 742
Joined: Wed 20 Jan 2010 15:12
Location: Münster, Germany

Re: distinct element display when using option tmpl=compone

Postby ggppdk » Mon 8 Apr 2013 07:10

Hello,
i am sorry, i thought link was a sample, LOL

1. But i found it for you, (CSS problems are usually very easy to find, but requires some time to correct), and it is not related to FLEXIcontent

2. All components of your site, will not show pagination because your Joomla template --deals_plazza-- has a bug ??, it is adding code to hide pagination:

a. It is adding:
<link rel="stylesheet" href="/templates/deals_plazza/css/print.css?v=1.0.0" type="text/css" /> <!-- stylesheet -->

b. Inside it has:
.unseen,#line,#header ul, #breadcrumbs,.article-info-term,#close,.display-limit,#bottom,.pagination,#footer,#header-image {display: none;}

3. I think your joomla template: deals_plazza,
is checking this variable tmpl=component to add the code to hide pagination, it thinks you are printing !!, it should be checking variable: print=1 , but some components do not use it , so maybe they know the issue but they did it on purpose, please report this to the Template Authors, or you can maybe fix yourself,
just search inside your template for : JRequest::getVar('tmpl')=='component' or something similar and use JRequest::getVar('print')==1 instead
... (NOTE this is only a suggestion code will NOT be exactly like this )

-- To Rooney: i will check permissions of phpBB folder for posting file

-- FLEXIcontent is Free but involves a big effort on our part.
Like the our support? (for a bug-free FC, despite being huge extension) Like the features? Like the ongoing development and future commitment to FLEXIcontent?
-- Add your voice to the FLEXIcontent JED listing with a 5-star review. Thanks!
User avatar
ggppdk
Lead Developer
Lead Developer
 
Posts: 10975
Joined: Tue 14 Jun 2011 22:17
Location: Crete

Re: distinct element display when using option tmpl=compone

Postby kenmcd » Mon 8 Apr 2013 08:12

Rooney wrote:...
Well, actually I wanted to add an image but get following error, sorry:
Could not upload attachment to /phpbb/files/893_dc164c8a563e5ea8cf86536ee3907f06.

Rooney

Fixed.
You should be able to upload images again now.
Just tested - worked for me.
User avatar
kenmcd
Administrator
Administrator
 
Posts: 617
Joined: Sun 15 Nov 2009 04:20

Re: [Joomla template] issue when using option tmpl=componen

Postby rottenberg » Mon 8 Apr 2013 08:23

thank you very much for help to every who participate to this post.

I send immediatly the content of the post to template plazza

best regards

Michel
rottenberg
FLEXIcontent Hero
FLEXIcontent Hero
 
Posts: 756
Joined: Tue 2 Feb 2010 12:02


Return to Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest